Skip to main content
Помощь

Текущая версия: Gurpartap Singh ,

Название:

Faulty CPU/ODD sensors or fans after Dual Drive Kit Upgrade

Текст:

Hello,
 
I performed the '''Dual Hard Drive Kit''' upgrade as suggested in the guide at [guide|7575]
 
I followed the steps precisely during the whole process.
 
After the second drive (SSD) was installed, I booted up the iMac and heard loud fan noise after a few seconds. '''Both CPU and ODD fans are running at full speed.'''
 
I have tried resetting SMC/PRAM, but to no avail. I reassembled the logic board twice, with and without the Dual Drive Kit upgrade. It still didn't fix the problem.
 
So, I believe something somewhere has gone wrong and I need to identify the problem and fix it.
 
I have also noticed that it is not just the fans that are loud, my game which I play every day at 30fps, is crawling at 6-7fps after the upgrade (still utilizing the HDD though, not the SSD).
 
Running the '''Apple Hardware Test''' revealed failure with '''TA0P''' code, which indicates Ambient Temperature sensor/connector failure according to some google search results.
 
Moreover, Temperature Gauge Pro app reports the following:
 
'''ODD''' 3729 RPM
 
'''HDD''' 1097 RPM
 
'''CPU''' 3917 RPM
 
'''Fan Diagnostics''': These fans appear to be not working properly : ODD
 
'''Sensor Diagnostics''': These sensors appear to be not working properly : CPU
 
Some further Googling has revealed that this person had a similar problem and flipping the '''LCD Thermal Sensor Cable''' fixed it for him: http://forums.macrumors.com/showpost.php?p=16423197&postcount=13
 
However, I'm not sure which of the cables mentioned in the iFixit guide are the LCD Thermal Sensor Cable, for me to give it a go (I doubt any of the cables can be flipped on this model though).
 
Any help would be appreciated.
 
'''TLDR''':
 
* After installing 2nd drive (SSD) on 2011 27'' iMac,
* CPU and ODD fans are running at full speed, HDD fan at normal.
* Degraded gaming performance at 6-7fps.
* Failure in Apple Hardware Test with code TA0p.
* Something somewhere went wrong in assembling/disassembling (perhaps).
 
Thanks!
 
=== Update (02/25/2014) ===
 
I removed the LCD panel from the iMac and booted it with external Cinema Display. The fans are still loud. So I doubt that the problem is with LCD sensor. Maybe I should pay attention to the Ambient Sensor/connector, since the AHT failure also reported a fault with that.

Устройство:

iMac Intel 27" EMC 2429

Статус:

open

Отредактировано: originalmachead ,

Название:

Faulty CPU/ODD sensors or fans after Dual Drive Kit Upgrade

Текст:

Hello,

I performed the '''Dual Hard Drive Kit''' upgrade as suggested in the guide at [guide|7575]

I followed the steps precisely during the whole process.

After the second drive (SSD) was installed, I booted up the iMac and heard loud fan noise after a few seconds. '''Both CPU and ODD fans are running at full speed.'''

I have tried resetting SMC/PRAM, but to no avail. I reassembled the logic board twice, with and without the Dual Drive Kit upgrade. It still didn't fix the problem.

So, I believe something somewhere has gone wrong and I need to identify the problem and fix it.

I have also noticed that it is not just the fans that are loud, my game which I play every day at 30fps, is crawling at 6-7fps after the upgrade (still utilizing the HDD though, not the SSD).

Running the '''Apple Hardware Test''' revealed failure with '''TA0P''' code, which indicates Ambient Temperature sensor/connector failure according to some google search results.

Moreover, Temperature Gauge Pro app reports the following:

'''ODD''' 3729 RPM

'''HDD''' 1097 RPM

'''CPU''' 3917 RPM

'''Fan Diagnostics''': These fans appear to be not working properly : ODD

'''Sensor Diagnostics''': These sensors appear to be not working properly : CPU

Some further Googling has revealed that this person had a similar problem and flipping the '''LCD Thermal Sensor Cable''' fixed it for him: http://forums.macrumors.com/showpost.php?p=16423197&postcount=13

However, I'm not sure which of the cables mentioned in the iFixit guide are the LCD Thermal Sensor Cable, for me to give it a go (I doubt any of the cables can be flipped on this model though).

Any help would be appreciated.

'''TLDR''':

* After installing 2nd drive (SSD) on 2011 27'' iMac,
* CPU and ODD fans are running at full speed, HDD fan at normal.
* Degraded gaming performance at 6-7fps.
* Failure in Apple Hardware Test with code TA0p.
* Something somewhere went wrong in assembling/disassembling (perhaps).

Thanks!

Устройство:

iMac Intel 27" EMC 2429

Статус:

open

Отредактировано: Gurpartap Singh ,

Название:

Faulty CPU/ODD sensors or fans after Dual Drive Kit Upgrade

Текст:

Hello,
 
I performed the '''Dual Hard Drive Kit''' upgrade as suggested in the guide at [guide|7575]
 
I followed the steps precisely during the whole process.
 
After the second drive (SSD) was installed, I booted up the iMac and heard loud fan noise after a few seconds. '''Both CPU and ODD fans are running at full speed.'''
 
I have tried resetting SMC/PRAM, but to no avail. I reassembled the logic board twice, with and without the Dual Drive Kit upgrade. It still didn't fix the problem.
 
So, I believe something somewhere has gone wrong and I need to identify the problem and fix it.
 
I have also noticed that it is not just the fans that are loud, my game which I play every day at 30fps, is crawling at 6-7fps after the upgrade (still utilizing the HDD though, not the SSD).
 
Running the '''Apple Hardware Test''' revealed failure with '''TA0P''' code, which indicates Ambient Temperature sensor/connector failure according to some google search results.
 
Moreover, Temperature Gauge Pro app reports the following:
 
'''ODD''' 3729 RPM
 
'''HDD''' 1097 RPM
 
'''CPU''' 3917 RPM
 
'''Fan Diagnostics''': These fans appear to be not working properly : ODD
 
'''Sensor Diagnostics''': These sensors appear to be not working properly : CPU
 
Some further Googling has revealed that this person had a similar problem and flipping the '''LCD Thermal Sensor Cable''' fixed it for him: http://forums.macrumors.com/showpost.php?p=16423197&postcount=13
 
However, I'm not sure which of the cables mentioned in the iFixit guide are the LCD Thermal Sensor Cable, for me to give it a go (I doubt any of the cables can be flipped on this model though).
 
Any help would be appreciated.
 
'''TLDR''':
 
* After installing 2nd drive (SSD) on 2011 27'' iMac,
* CPU and ODD fans are running at full speed, HDD fan at normal.
* Degraded gaming performance at 6-7fps.
* Failure in Apple Hardware Test with code TA0p.
* Something somewhere went wrong in assembling/disassemblingassembling/disassembling (perhaps).
* Something somewhere went wrong in assembling/disassemblingassembling/disassembling (perhaps).
 
Thanks!

Устройство:

iMac Intel 27" EMC 2429

Статус:

open

Отредактировано: Gurpartap Singh ,

Название:

Faulty CPU/ODD sensors or fans after Dual Drive Kit Upgrade

Текст:

Hello,
 
I performed the '''Dual Hard Drive Kit''' upgrade as suggested in the guide at [guide|7575]
 
I followed the steps precisely during the whole process.
 
After the second drive (SSD) was installed, I booted up the iMac and heard loud fan noise after a few seconds. '''Both CPU and ODD fans are running at full speed.'''
 
I have tried resetting SMC/PRAM, but to no avail. I reassembled the logic board twice, with and without the Dual Drive Kit upgrade. It still didn't fix the problem.
 
So, I believe something somewhere has gone wrong and I need to identify the problem and fix it.
 
I have also noticed that it is not just the fans that are loud, my game which I play every day at 30fps, is crawling at 6-7fps after the upgrade (still utilizing the HDD though, not the SSD).
 
Running the '''Apple Hardware Test''' revealed failure with '''TA0P''' code, which indicates Ambient Temperature sensor/connector failure according to some google search results.
 
Moreover, Temperature Gauge Pro app reports the following:
 
'''ODD''' 3729 RPM
 
'''HDD''' 1097 RPM
 
'''CPU''' 3917 RPM
 
'''Fan Diagnostics''': These fans appear to be not working properly : ODD
 
'''Sensor Diagnostics''': These sensors appear to be not working properly : CPU
 
Some further Googling has revealed that this person had a similar problem and flipping the '''LCD Thermal Sensor Cable''' fixed it for him: http://forums.macrumors.com/showpost.php?p=16423197&postcount=13
 
However, I'm not sure which of the cables mentioned in the iFixit guide are the LCD Thermal Sensor Cable, for me to give it a go (I doubt any of the cables can be flipped on this model though).
 
Any help would be appreciated.
 
TLDR:'''TLDR''':
*
After installing 2nd drive (SSD) on 2011 27'' iMac,
*
CPU and ODD fans are running at full speed, HDD fan at normal.
*
Degraded gaming performance at 6-7fps.
*
Failure in Apple Hardware Test with code TA0p.
*
Something somewhere went wrong in assembling/disassembling.
TLDR:'''TLDR''':
*
After installing 2nd drive (SSD) on 2011 27'' iMac,
*
CPU and ODD fans are running at full speed, HDD fan at normal.
*
Degraded gaming performance at 6-7fps.
*
Failure in Apple Hardware Test with code TA0p.
*
Something somewhere went wrong in assembling/disassembling.
 
Thanks!

Устройство:

iMac Intel 27" EMC 2429

Статус:

open

Отредактировано: Gurpartap Singh ,

Название:

Faulty CPU/ODD sensors or fans after Dual Drive Kit Upgrade

Текст:

Hello,
 
I performed the '''Dual Hard Drive Kit''' upgrade as suggested in the guide at [guide|7575]
 
I followed the steps precisely during the whole process.
 
After the second drive (SSD) was installed, I booted up the iMac and heard loud fan noisesnoise after a few seconds. '''Both CPU and ODD fans are running at full speed.'''
After the second drive (SSD) was installed, I booted up the iMac and heard loud fan noisesnoise after a few seconds. '''Both CPU and ODD fans are running at full speed.'''
 
I have tried resetting SMC/PRAM, but to no avail. I reassembled the logic board twice, with and without the Dual Drive Kit upgrade. It still didn't fix the problem.
 
So, I believe something somewhere has gone wrong and I need to identify the problem and fix it.
 
I have also noticed that it is not just the fans that are loud, my game which I play every day at 30fps, is crawling at 6-7fps after the upgrade (still utilizing the HDD though, not the SSD).
 
Running the '''Apple Hardware Test''' revealed failure with '''TA0P''' code, which indicates Ambient Temperature sensor/connector failure according to some google search results.
 
Moreover, Temperature Gauge Pro app reports the following:
 
'''ODD''' 3729 RPM
 
'''HDD''' 1097 RPM
 
'''CPU''' 3917 RPM
 
'''Fan Diagnostics''': These fans appear to be not working properly : ODD
 
'''Sensor Diagnostics''': These sensors appear to be not working properly : CPU
 
Some further Googling has revealed that this person had a similar problem and flipping the '''LCD Thermal Sensor Cable''' fixed it for him: http://forums.macrumors.com/showpost.php?p=16423197&postcount=13
 
However, I'm not sure which of the cables mentioned in the iFixit guide are the LCD Thermal Sensor Cable, for me to give it a go (I doubt any of the cables can be flipped on this model though).
 
Any help would be appreciated.
 
TLDR: After installing 2nd drive (ssdSSD) on iMac 2011 27'', CPU/ODD27'' iMac, CPU and ODD fans are running at high RPMfull speed, HDD fan at normal. Degraded gaming performance at 6-7fps. Failure in Apple Hardware Test with code TA0p. Something somewhere went wrong in assembling/disassembling.
TLDR: After installing 2nd drive (ssdSSD) on iMac 2011 27'', CPU/ODD27'' iMac, CPU and ODD fans are running at high RPMfull speed, HDD fan at normal. Degraded gaming performance at 6-7fps. Failure in Apple Hardware Test with code TA0p. Something somewhere went wrong in assembling/disassembling.
 
Thanks!

Устройство:

iMac Intel 27" EMC 2429

Статус:

open

Отредактировано: Gurpartap Singh ,

Название:

Faulty CPU/ODD sensors or fans after Dual Drive Kit Upgrade

Текст:

Hello,
 
I performed the '''Dual Hard Drive Kit''' upgrade as suggested in the guide at [guide|7575]
 
I followed the steps precisely during the whole process.
 
After the second drive (SSD) was installed, I booted up the iMac and heard loud fan noises after a few seconds.
 
I have tried resetting SMC/PRAM, but to no avail. I reassembled the logic board twice, with and without the Dual Drive Kit upgrade. It still didn't fix the problem.
 
So, I believe something somewhere has gone wrong and I need to identify the problem and fix it.
 
I have also noticed that it is not just the fans that are loud, my game which I play every day at 30fps, is crawling at 6-7fps after the upgrade (still utilizing the HDD though, not the SSD).
 
Running the '''Apple Hardware Test''' revealed failure with '''TA0P''' code, which indicates Ambient Temperature sensor/connector failure according to some google search results.
 
Moreover, Temperature Gauge Pro app reports the following:
 
'''ODD''' 3729 RPM
 
'''HDD''' 1097 RPM
 
'''CPU''' 3917 RPM
 
'''Fan Diagnostics''': These fans appear to be not working properly : ODD
 
'''Sensor Diagnostics''': These sensors appear to be not working properly : CPU
 
Some further Googling has revealed that this person had a similar problem and flipping the LCD'''LCD Thermal Sensor CableCable''' fixed it for him: http://forums.macrumors.com/showpost.php?p=16423197&postcount=13
Some further Googling has revealed that this person had a similar problem and flipping the LCD'''LCD Thermal Sensor CableCable''' fixed it for him: http://forums.macrumors.com/showpost.php?p=16423197&postcount=13
 
However, I'm not sure which of the cables mentioned in the iFixit guide are the LCD Thermal Sensor Cable, for me to give it a go (I doubt any of the cables can be flipped on this model though).
 
Any help would be appreciated.
 
TLDR: After installing 2nd drive (ssd) on iMac 2011 27'', CPU/ODD fans are running at high RPM, HDD fan at normal. Degraded gaming performance at 6-7fps. Failure in Apple Hardware Test with code TA0p.
 
Thanks!

Устройство:

iMac Intel 27" EMC 2429

Статус:

open

Оригинальный сообщение: Gurpartap Singh ,

Название:

Faulty CPU/ODD sensors or fans after Dual Drive Kit Upgrade

Текст:

Hello,

I performed the '''Dual Hard Drive Kit''' upgrade as suggested in the guide at [guide|7575]

I followed the steps precisely during the whole process.

After the second drive (SSD) was installed, I booted up the iMac and heard loud fan noises after a few seconds.

I have tried resetting SMC/PRAM, but to no avail. I reassembled the logic board twice, with and without the Dual Drive Kit upgrade. It still didn't fix the problem.

So, I believe something somewhere has gone wrong and I need to identify the problem and fix it.

I have also noticed that it is not just the fans that are loud, my game which I play every day at 30fps, is crawling at 6-7fps after the upgrade (still utilizing the HDD though, not the SSD).

Running the '''Apple Hardware Test''' revealed failure with '''TA0P''' code, which indicates Ambient Temperature sensor/connector failure according to some google search results.

Moreover, Temperature Gauge Pro app reports the following:

'''ODD''' 3729 RPM

'''HDD''' 1097 RPM

'''CPU''' 3917 RPM

'''Fan Diagnostics''': These fans appear to be not working properly : ODD

'''Sensor Diagnostics''': These sensors appear to be not working properly : CPU

Some further Googling has revealed that this person had a similar problem and flipping the LCD Thermal Sensor Cable fixed it for him: http://forums.macrumors.com/showpost.php?p=16423197&postcount=13

However, I'm not sure which of the cables mentioned in the iFixit guide are the LCD Thermal Sensor Cable, for me to give it a go (I doubt any of the cables can be flipped on this model though).

Any help would be appreciated.

TLDR: After installing 2nd drive (ssd) on iMac 2011 27'', CPU/ODD fans are running at high RPM, HDD fan at normal. Degraded gaming performance at 6-7fps. Failure in Apple Hardware Test with code TA0p.

Thanks!

Устройство:

iMac Intel 27" EMC 2429

Статус:

open