Перейти к основному содержанию
Помощь

Текущая версия: organicunity ,

Текст:

OK I had this exact same problem (and I am a hardware tech, fyi). It occurred when the displayport jack was inserted crooked - the entire machine shutoff and then only external display worked.
 
I tried everything - Apple Service Diagnostics didn't help, neither did clearing PRAM or SMC. Then I obtained schematics for the Macbook (this is a 2009 2.53Ghz Core 2 15") and replaced the MOSFETS and power switch that the Displayport uses. Still no dice.
 
Finally, I booted it with the internal display unplugged. Then power cycled with the display plugged in and...it works! *scratches head* - these computers are a mystery to me at all times. It must have reset some crazy SMC MUX detect or something(?) I honestly have no idea. But worth a try.
 
-Segasonicfan

Статус:

open

Оригинальный сообщение: organicunity ,

Текст:

OK I had this exact same problem (and I am a hardware tech, fyi).  It occurred when the displayport jack was inserted crooked - the entire machine shutoff and then only external display worked.

I tried everything - Apple Service Diagnostics didn't help, neither did clearing PRAM or SMC.  Then I obtained schematics for the Macbook (this is a 2009 2.53Ghz Core 2 15") and replaced the MOSFETS and power switch that the Displayport uses.  Still no dice.

Finally, I booted it with the internal display unplugged.  Then power cycled with the display plugged in and...it works!  *scratches head* - these computers are a mystery to me at all times.  It must have reset some crazy SMC MUX detect or something(?) I honestly have no idea.  But worth a try.

-Segasonicfan

Статус:

open