Перейти к основному содержанию
Помощь

Текущая версия: John ,

Название:

DSL top slots only reading upon restart after replacing slot?

Текст:

Ok, I'm new to the repair realm(<1 year) but have repaired Iphones, ipods, laptops, Android phones, xbox 360, PS3, PSP, and (my personal arch nemesis) the Nintendo DSL. Nothing gives me problems like the Nintendo DSL.

Tonight I soldered in two slot 1 game cards into two separate DSL's. I used a weller soldering iron, flux, all that jazz.

No pads were harmed in the process- everything went smooth, my soldering was clean and there are no shorts that I can see with my eye loop,  but now the games will not show when inserted after start up. The slots are clear, the pins are brand new and OEM.

Both DSL's will play the games when turned on with a game card inserted. One will automatically load as it powers up, and the other will go to the "dashboard" and show the game on the touch screen where I can open it normally.

Am I missing something here? Could I have overheated a certain chip/part or  something?

The fact that it happened twice leads me to suspect that the replacement parts might be at fault, but I might have missed a step.

Additional info-

The person I'm repairing these for had 3 DSLs that all had issues reading the gamecards in slot one. All 3 DSL's are in very good shape, and she looked at me like I had something growing out of my forehead when I asked her if anyone had ever tried to hack the firmware. (i thought it might be a cause for 3 to simultaneously go bad, not sure)

Game cards are cleans and work normally in a "test" DSL I have.

Soldering temp was 575 on the small pins

Temp was 650 when using desoldering braid on the 4 large card attachment points.

All flux was thoroughly cleaned off with q-tip and 91%  isopropyl alcohol before closing up the DSL's

(although im using a no-clean flux pen.)

Any help would be greatly appreciated. Sorry for the long winded post!

Устройство:

Nintendo DS Lite

Статус:

open

Принятый ответ:

+68573

Отредактировано: John ,

Название:

DSL top slots only reading upon restart after replacing slot?

Текст:

Ok, I'm new to the repair realm(<1 year) but have repaired Iphones, ipods, laptops, Android phones, xbox 360, PS3, PSP, and (my personal arch nemesis) the Nintendo DSL. Nothing gives me problems like the Nintendo DSL.

Tonight I soldered in two slot 1 game cards into two separate DSL's. I used a weller soldering iron, flux, all that jazz.

No pads were harmed in the process- everything went smooth, my soldering was clean and there are no shorts that I can see with my eye loop,  but now the games will not show when inserted after start up. The slots are clear, the pins are brand new and OEM.

Both DSL's will play the games when turned on with a game card inserted. One will automatically load as it powers up, and the other will go to the "dashboard" and show the game on the touch screen where I can open it normally.

Am I missing something here? Could I have overheated a certain chip/part or  something?

The fact that it happened twice leads me to suspect that the replacement parts might be at fault, but I might have missed a step.

Additional info-

The person I'm repairing these for had 3 DSLs that all had issues reading the gamecards in slot one. All 3 DSL's are in very good shape, and she looked at me like I had something growing out of my forehead when I asked her if anyone had ever tried to hack the firmware. (i thought it might be a cause for 3 to simultaneously go bad, not sure)

Game cards are cleans and work normally in a "test" DSL I have.

Soldering temp was 575 on the small pins

Temp was 650 when using desoldering braid on the 4 large card attachment points.

All flux was thoroughly cleaned off with q-tip and 91%  isopropyl alcohol before closing up the DSL's

(although im using a no-clean flux pen.)

Any help would be greatly appreciated. Sorry for the long winded post!

Устройство:

Nintendo DS Lite

Статус:

-closed
+open

Отредактировано: iRobot ,

Название:

DSL top slots only reading upon restart after replacing slot?

Текст:

Ok, I'm new to the repair realm(<1 year) but have repaired Iphones, ipods, laptops, Android phones, xbox 360, PS3, PSP, and (my personal arch nemesis) the Nintendo DSL. Nothing gives me problems like the Nintendo DSL.

Tonight I soldered in two slot 1 game cards into two separate DSL's. I used a weller soldering iron, flux, all that jazz.

No pads were harmed in the process- everything went smooth, my soldering was clean and there are no shorts that I can see with my eye loop,  but now the games will not show when inserted after start up. The slots are clear, the pins are brand new and OEM.

Both DSL's will play the games when turned on with a game card inserted. One will automatically load as it powers up, and the other will go to the "dashboard" and show the game on the touch screen where I can open it normally.

Am I missing something here? Could I have overheated a certain chip/part or  something?

The fact that it happened twice leads me to suspect that the replacement parts might be at fault, but I might have missed a step.

Additional info-

The person I'm repairing these for had 3 DSLs that all had issues reading the gamecards in slot one. All 3 DSL's are in very good shape, and she looked at me like I had something growing out of my forehead when I asked her if anyone had ever tried to hack the firmware. (i thought it might be a cause for 3 to simultaneously go bad, not sure)

Game cards are cleans and work normally in a "test" DSL I have.

Soldering temp was 575 on the small pins

Temp was 650 when using desoldering braid on the 4 large card attachment points.

All flux was thoroughly cleaned off with q-tip and 91%  isopropyl alcohol before closing up the DSL's

(although im using a no-clean flux pen.)

Any help would be greatly appreciated. Sorry for the long winded post!

Устройство:

Nintendo DS Lite

Статус:

-open
+closed

Отредактировано: John ,

Название:

-DSL card slots only reading when restarted after replacing slot 1?
+DSL top slots only reading upon restart after replacing slot?

Текст:

Ok, I'm new to the repair realm(<1 year) but have repaired Iphones, ipods, laptops, Android phones, xbox 360, PS3, PSP, and (my personal arch nemesis) the Nintendo DSL. Nothing gives me problems like the Nintendo DSL.

Tonight I soldered in two slot 1 game cards into two separate DSL's. I used a weller soldering iron, flux, all that jazz.

No pads were harmed in the process- everything went smooth, my soldering was clean and there are no shorts that I can see with my eye loop,  but now the games will not show when inserted after start up. The slots are clear, the pins are brand new and OEM.

Both DSL's will play the games when turned on with a game card inserted. One will automatically load as it powers up, and the other will go to the "dashboard" and show the game on the touch screen where I can open it normally.

Am I missing something here? Could I have overheated a certain chip/part or  something?

The fact that it happened twice leads me to suspect that the replacement parts might be at fault, but I might have missed a step.

Additional info-

The person I'm repairing these for had 3 DSLs that all had issues reading the gamecards in slot one. All 3 DSL's are in very good shape, and she looked at me like I had something growing out of my forehead when I asked her if anyone had ever tried to hack the firmware. (i thought it might be a cause for 3 to simultaneously go bad, not sure)

Game cards are cleans and work normally in a "test" DSL I have.

Soldering temp was 575 on the small pins

Temp was 650 when using desoldering braid on the 4 large card attachment points.

All flux was thoroughly cleaned off with q-tip and 91%  isopropyl alcohol before closing up the DSL's

(although im using a no-clean flux pen.)

Any help would be greatly appreciated. Sorry for the long winded post!

Устройство:

Nintendo DS Lite

Статус:

open

Оригинальный сообщение: John ,

Название:

DSL card slots only reading when restarted after replacing slot 1?

Текст:

Ok, I'm new to the repair realm(<1 year) but have repaired Iphones, ipods, laptops, Android phones, xbox 360, PS3, PSP, and (my personal arch nemesis) the Nintendo DSL. Nothing gives me problems like the Nintendo DSL.

Tonight I soldered in two slot 1 game cards into two separate DSL's. I used a weller soldering iron, flux, all that jazz.

No pads were harmed in the process- everything went smooth, my soldering was clean and there are no shorts that I can see with my eye loop,  but now the games will not show when inserted after start up. The slots are clear, the pins are brand new and OEM.

Both DSL's will play the games when turned on with a game card inserted. One will automatically load as it powers up, and the other will go to the "dashboard" and show the game on the touch screen where I can open it normally.

Am I missing something here? Could I have overheated a certain chip/part or  something?

The fact that it happened twice leads me to suspect that the replacement parts might be at fault, but I might have missed a step.

Additional info-

The person I'm repairing these for had 3 DSLs that all had issues reading the gamecards in slot one. All 3 DSL's are in very good shape, and she looked at me like I had something growing out of my forehead when I asked her if anyone had ever tried to hack the firmware. (i thought it might be a cause for 3 to simultaneously go bad, not sure)

Game cards are cleans and work normally in a "test" DSL I have.

Soldering temp was 575 on the small pins

Temp was 650 when using desoldering braid on the 4 large card attachment points.

All flux was thoroughly cleaned off with q-tip and 91%  isopropyl alcohol before closing up the DSL's

(although im using a no-clean flux pen.)

Any help would be greatly appreciated. Sorry for the long winded post!

Устройство:

Nintendo DS Lite

Статус:

open