Перейти к основному содержанию
Английский
Голландский

Demontage van de iPhone 12 en 12 Pro

Информационный справочник

= Готово = Не завершен
  '''Thanks for joining us for a live teardown of the iPhone 12 and 12 Pro!''' If you missed the livestream, no worries—you can still catch the recording above. Or scroll down for the written analysis, including some bonus disassembly of the new '''MagSafe''' power puck. And if that doesn’t quite quench your iPhone 12 teardown thirst, check out our teardowns of the [guide|138505|iPhone 12 mini] and the [guide|138640|iPhone 12 Pro Max]!
  Be sure to follow iFixit’s [link|https://www.youtube.com/user/iFixitYourself|YouTube channel], our [link|http://instagram.com/ifixit|Instagram], and our [link|https://twitter.com/ifixit|Twitter], and subscribe to our [link|https://ifixit.activehosted.com/f/3|new_window=true|newsletter] so you’ll be the first to know when the newest consumer tech hits the teardown table.

  Опишите определенную часть или деталь того, device над чем вы работаете. Прим: Аккумулятор

  Создайте заголовок.

  Это краткое описание появится только в результатах поиска.

  Укажите общую информацию прежде чем читатель начнет читать инструкцию.

  Шаги руководства

  Шаг 1

  Terwijl we met ingehouden adem wachten op de release van de Mini en de Max, kunnen we intussen alvast beginnen met de demontage van de tussenmodellen. Laten we eens zien wat die in hun mars hebben:

  Шаг 2

  Weet je nog dat toen de iPhone 4 Braun-achtige vierkante hoeken introduceerde—wat op schandalige wijze uitlekte doordat er een ontwerp in een bar achter was gelaten?

  Шаг 3

  Genoeg over het verleden—laten we dit ding eens open maken!

  Шаг 4

  Het scherm opent nu vanaf de rechterzijde, wat reparaties voor de linkshandigen onder ons wellicht wel wat makkelijker maakt. High five!

  Шаг 5

  Met beide schermen verwijderd, spelen we een potje "Zoek de verschillen." Het toestel aan de linkerkant is de 12, het toestel rechts de 12 Pro.

  Шаг 6

  Daar gaan we dan! Het verwijderen van de cameraschilden onthult het grootste verschil tussen deze twee telefoons: een extra snapper op de Pro.

  Шаг 7

  Deze modulaire SIM-kaartlezens zijn perfect voor reparaties, zelfs ondanks hun vreemde plaatsing—de SIM-kaarthouder, het logic board en de batterij bevinden zich allemaal aan de andere kant ten opzichte van vorige modellen.

  Шаг 8

  We zien een heleboel standoff-schroeven aan de onderkant van de behuizing. Gelukkig bevat onze "Marlin precisie schroevendraaierset voor iPhone's" een standoff-schroevendraaierbitje voor dit soort gevallen.

  Шаг 9

  Onder de batterij vinden we uitrekbare kleefstrips met treklip, precies zoals we verwachtten. De 12 en de 12 Pro bevatten beide vier strips en ze werken naar verwachting.

  Шаг 10

  We onderbreken deze demontage heel eventjes om jullie deze ontzettende gave röntgenfoto-break te geven, rechtstreeks van onze vrienden van Creative Electron. Een laatste kijkje in het skelet van dit toestel voordat we er zelf verder induiken.

  Шаг 11

  Met de batterij overboord, verleggen we onze aandacht naar het brein van deze operatie.

  Шаг 12

  Een beetje warmte (heel erg veel warmte, om eerlijk te zijn) en wat gewrik leidt tot twee borden voor de prijs van een! We splijten een van de twee iPhone 12-borden open om al dat silicoon eens onder de loep te nemen en je bent zeker niet alleen als je niet weet wie wie is—beide logic boards zijn vrijwel identiek, op een aantal serienummers na.

  Шаг 13

  Dankzij onze geweldige gemeenschap is, hebben we hier het tweede deel van de IC-identificatie:

  Шаг 14

  Nogmaals grote dank naar onze gemeenschap voor het mogelijk maken van deze IC-identificatie, deel 3:

  Шаг 15

  Onze US-modellen worden met deze sjieke 5g mmGolf antennemodule's geleverd—een waarvan er in de zijkant van het frame is geïntegreerd en de andere aan de achterkant van het logic board.

  Шаг 16

  We bereiken de noodzakelijkheden van de telefoon met het blootleggen van de modules van de Lightning-aansluiting, de Face-ID, de flashmodules en meer—waarvan het meeste identiek lijkt in verschillende modellen, behalve wat lintkabelroute's.

  Шаг 17

  mmGolf, vaarwel! Welkom, hoge 5G's overal! Deze demontage zit erop.

  Шаг 18

  Kijk! We hebben nog iets gevonden om uit elkaar te halen.

  Шаг 19

  De enige naad die we kunnen vinden bevindt zich waar het rubber en het metaal elkaar ontmoeten, wat duidelijk maakt dat dat de ingang is.

  Шаг 20

  Binnenin... Oplaadspoelen?!?!?! Wie had dat verwacht!?

  Шаг 21

  We onthullen de printplaat onder de spoelen door deze omhoog te duwen—en vinden tot slot dat deze wordt bedekt door een metalen schild.

  Шаг 22

  Verdere demontage gaat hoogstwaarschijnlijk niet heel veel meer opleveren, maar gelukkig hebben we nog de mogelijkheid tot röntgenfoto's! Hier zie je een close-up van de strain-relief bij het aansluitpunt van de kabel, en een mooie close-up van de USB-C aansluiting.

  Шаг 23 — Laatste gedachten

  De iPhone's 12 en 12 Pro verdienen beide 6 van de 10 punten op onze repareerbaarheidsschaal (10 is het gemakkelijkst te repareren):

  Ваш вклад лицензируется под свободной лицензией Creative Commons.